Bitkisel
Nane Çayı Faydaları 25.12.2016

NANE ÇAYI FAYDALARI

Nane çayı, sindirim düzeyini geliştirme, ağrıyı azaltma, iltihabı ortadan kaldırma, vücudu ve zihni rahatlatma, ağız kokusunu iyileştirme, kilo vermeye yardımcı olma ve vücudunuzu güçlendirme becerisi nedeniyle genel sağlığınızı çeşitli şekillerde artırmak için lezzetli ve ferahlatıcı bir yoldur . Sindirim sistemi üzerindeki etkisi oldukça fazladır ve mentolün temel unsuru , belki de organik yapısının en değerli kısmıdır.

Oldukça basit bir şekilde, nane çayı, çay gibi  nane yapraklarından yapılan bir infüzyondur. Spearmint yaprakları sisana (infüzyon) karıştırdığınızda, nane çayı denilen şeyi elde edersiniz. Bu madde, kafeinsizdir, bu nedenle hassas uyku düzeninden muzdarip birçok insan,  yatmadan önce bu rahatlatıcı çayı içmek ister.

Avrupa'ya özgü fakat popülaritesi ve geniş kullanım yelpazesi, nane biberini küresel bir emtia yapmıştır. Nane çayı benzer şekilde dünyada beğenilmektedir. Nane yağı, özellikle İrritabl Bağırsak Sendromu için, popüler bir tedavi yöntemidir.

Mentollü lezzet olan nane , pek çok kişiye cazip geliyor, bu da onu dünyadaki en popüler çay çeşitlerinden biri yapıyor. Çayın sakinleştirici etkisi olduğu biliniyor, fakat yararları bakımından vücudumuz için bu yaygın olarak bulunan nane nektarı çayındaki diğer tıbbi uygulamalardan bazılarını keşfedelim.

Nane Çayının Sağlık Açısından Faydaları

Ateşi Düşürücü: Mentolün keskin, serin etkisini düşündüğümüzde sıcak bir bardak çay ile kesin bir etki yapabilir.  Ancak nane nişastalı çayların ana bileşeni mentol'dür, bu nedenle çay içmek dış terlemeye neden olabilirken mentol Vücudunuzu içeride soğutur. Bu ise aslında  ateşi kırar.

Sindirimsel Sağlık: Pek çok sindirim sistemi ve gastrointestinal rahatsızlığı gidermek için nane yağı ve nane çayı binlerce yıldır kullanılmıştır. Arkeolojik kanıtlar aslında, 10.000 yıl öncesine kadar nane kullanılmasının diyet takviyesi olarak kullanıldığını gösteriyor. Nane çayı carminative olarak kabul edilir; bu da, şişkinlik, kramp ve karın rahatsızlığına neden olmak yerine gaz birikirken vücuda nüfuz etmesine yardımcı olur. Çay ayrıca, sindirimin hızını ve verimliliğini arttırmak ve sağlıklı bağırsak hareketlerini geliştirmek için safra akışını da uyarır.

Sadece bir carmenative değil, aynı zamanda bir analjezik, bu nedenle krampların ağrı şişkinliği ve hazımsızlık ile  ilgili ağrıları azaltır. Bunun nedeni sindirim sisteminin bağırsakları ve düz kasları üzerinde yatıştırıcı etkileridir. Diyare, irritabl bağırsak sendromu ve kabızlık, tüm sistemi daha optimal aktivite seviyelerine getirdiğinden, bu çayla birlikte iyileştirilebilir.

Bulantı ve Kusma: Hasta olunduğunda, mide bulantısı ya da kusma kadar  günlük yaşamınızı etkileyen  şeyler yaşayabilirsiniz. Nane çayı anti spazmodiktir, bu nedenle bir teknede veya bir uçakta bulantı hastalığı durumunda bile, kusma ve mide bulantısı olasılığını azaltır. Aynı zamanda hareket hastalıklarıyla ilişkili mide bulantılarını ve kusursuzluğu azaltır ve anti-inflamatuar özellikleri midenizi normale döndürebilir.

Solunum Rahatlığı: Anti spazmodik olarak,  öksürmek, solunum durumunuzu arttırmak için rahatsız edici bir his bırakabilir. Gırtlak ve göğüs kaslarını rahatlatarak soğuk ve gribe ilişkin belirtileri nane çayı yardımı ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Bağışıklık Sistemi: Nane çayında ateş, öksürük ve soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa neden olan antibakteriyel özellikler bilinmektedir. Bu lezzetli çayı içmek hasta olma belirtilerini tedavi etmenize yardımcı olur, aynı zamanda vücudunuzun ilk etapta hasta olmasını da önleyebilir! B vitamini, potasyum, antioksidanlar ve kalsiyum gibi vücudunuzun hastalıkla mücadele etmesine yardımcı olan ve vücudunuzu sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli fonksiyonları yerine getirebilecek elementler de bulunmaktadır.

Kötü Nefes: Nane çayının nemi  güçlü, mentollü lezzeti ve antibakteriyel kalitesi , nefes kalitenizi arttırmanın ideal bir yoludur. Antibakteriyel unsur, halitozal ( ağız veya ağız dışı olsun, kaynağına bakılmaksızın hoş olmayan nefes kokusunu tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir.) neden olabilecek mikropları öldürür, mentol ise kötü kokuyu bastırır ve nefesinizi taze ve temiz tutar.

Kilo Kaybı: Nane nişastası yağı ve organik bileşenlerinin bir kısmı aslında iştahı ortadan kaldırabilir, bu nedenle bu maddenin kokulu kullanılması aşırı yemek yemenin ve daha sonra obezitenin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Stres Düzeyleri: Mentolün doğal sakinleştirici ve antispazmodik yapısı, zihinsel stresin hafifletilmesinde çok yararlıdır. Anti-inflamatuar doğası, kan basıncını ve vücut ısısını düşürebilir ve  gevşemenizi ve rahatlamanızı sağlayabilir. Nane nemlendiricisinin aroma terapide bu kadar popüler olmasının bir nedeni de budur, ancak nane nektarı çayının etkileri çok benzerdir.

UYARI !!!

Çok güçlü bir çay türüdür ve yukarıda açıklanan sağlık yararlarının geniş bir yelpazesine sahip olsa da, bazı olası yan etkileri hala mevcuttur. Mentol, bazı insanlar için bir alerjen gibi davranabilir ve  mide ekşimesi oluşturabilir. Her iki tepki genellikle hafiftir, ancak muhtemel alerjiler konusunda doktora danışmak daima iyi bir fikirdir.

Benzer Yazılar