Diyet
Şeker Hastalığı (Diyabet) Diyet Listesi 29.03.2017

Diyabetik Diyet Planında 6 Temel Adım

1. Protein, Lif ve Sağlıklı Yağlarla Gıdaları Kan Şekerinizi Dengelemek İçin Tüketin

Diyabet doğal tedavisi söz konusu olduğunda diyetle başlamalıyız. Diyabet, özellikle de tip 2 diyabet söz konusu olduğunda gerçekten kan şekeri dengelememiz gerekir. Diyetle , bunu yapabileceğiniz bazı gıdalar vardır.

İlk olarak, sizin için İdeal olarak, yemekleriniz üç şey açısından daha yüksek olacak: protein, lif ve sağlıklı yağlar. Bu nedenle yabani somon ve köy  yumurtaları gibi proteinli gıdalar, bezelye ve incir gibi yüksek lifli gıdalar ve hindistancevizi yağı gibi sağlıklı yağları  kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı olacaktır.

Bu yüzden yeni diyabetik diyet planınız birçok protein içerecek. Yakalanan somondan sonra,  sığır eti, organik tavuk ve hindi gibi proteinli gıdalar tüketmeyi deneyin. Enginar, yeşil yapraklı sebzeler, kereviz, fıstık ve tohumlar (fıstık tohumları, keten tohumu, kabak çekirdeği, badem, ceviz, kereviz gibi lif bakımından zengin gıdalar daha da önemlidir.) Yüksek lifli bir diyet detoksifikasyon ve sağlıklı kan şekeri düzeylerini destekleyecektir .

Ayrıca, yağ yakmak için harika olan Hindistan cevizi yağı kullanmaya başlayın. Hindistan cevizi yağı da kan glikoz seviyelerine yarar. Hindistancevizi yağı ile pişirmeye başlayın ve bir sabah süper gıda sallamasında hindistancevizi yağı veya hindistancevizi sütü kullanın. Hindistan cevizi yağı,  veya doğal  tereyağı kan şekeri seviyelerini dengelemek için çalışır. İyi bir diyabetik diyet planı, sağlıklı yağlı asitleri içerir.

Bu nedenle, öğünlerinizin hepsinde protein, lif ve sağlıklı yağlar almayı unutmayın.

2. Krom Açısından Zengin Gıdalar

İdeal olarak, aynı zamanda, krom denilen bir mineral türü açısından çok yüksek gıdalar alacaksınız.

Krom nedir?

Krom, vücudumuzun aldığı şeker miktarını kontrol etmesine izin veren, kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve bize dengeli bir enerji vermeye yardımcı olan insülin sinyal yollarında rol oynar.

Krom, kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı olan şeker hastaları için ideal bir arayıp bulamayacağımız mucizedir. Beslenme açısından zengin brokoli gibi sebzelerde yüksek seviyelerde bulunur.

3. Magnezyum Açısından Zengin Yiyecekler Tüketin

Yüzde 80'in üstünde bir oranda düşük  magnezyum eksikliği yaşanıyor ve bacak kramplarına, uykusuzluğa ve şeker hastalığına neden olabiliyor. Magnezyum, hücresel sağlık için esastır ve vücudun 300'den fazla biyokimyasal fonksiyonunun kritik bir bileşenidir. Magnezyumun kan şekeri seviyelerine de yardımcı olduğu gösterildiğinden, Doğal beslenmiş sığır eti, bazı fındık ve tohum çeşitleri , ıspanak  ve sebzeler gibi magnezyumdan zengin gıdalar tüketin.

4. Şekerden Uzak Durun

En önemlisi, şeker açısından zengin olan her şeyden uzak durmalısınız. Özellikle, rafine edilmiş şeker,  soda, meyve suyu ve diğer şekerli içecekler; Kan şekerinin  hızla yükselmesine neden oluyor. Bunlar kan dolaşımına hızla girer ve kan şekerinde aşırı yükselmelere neden olabilir.

Şekeri, kalorili olmayan doğal bir tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Az miktarda ham bal'ın bir kısmı da iyi olabilir. Şeker hastalığınız düzeldiğinde ve normale döndüğünüzde , şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanmaya devam etmelisiniz.

5. Tahıllardan Kaçının

Tahıllar başka bir sorundur, özellikle glüten  içeren taneler, beyaz unlu ürünler, buğday ekmeği, tam tahıllı ekmekler ve yulaf ezmesi. Bunların hepsi, büyük miktarda karbonhidrat içerir. Gluten ;Bağırsak iltihaplanmasına, kortizol ve leptin gibi hormonları etkileyebilir ve kan şekerinde artışa neden olabilir.

Bu diyabetik diyet planında ilk 90 günde bütün tahılları diyetinizden kaldırmalısınız

6. Sütü Diyetinizden Kaldırın

Ortadan kaldırmak isteyeceğiniz diğer gıdalar geleneksel süt ürünleri olacak. Konvansiyonel inek sütü, tip 1 diyabetikler için özellikle ortadan kaldırılmalıdır.

Süt, koyun ve keçi sütü veya ineklerden sağlanıyorsa, kan şekeri dengeleyici harika bir gıda olabilmesine rağmen, diğer süt ürünlerinden uzak durmanız önerilir. Gluten'e benzer bir bağışıklık tepkisi tetikler.

Takviyeler ve Doğal Yöntemler

1. Tarçın

Tarçın sağlık faydaları, şeker hastalığını önlemeye kadar uzanır. Kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olur ve aynı zamanda kan şekeri düzeylerini dengede tutmak için gerekli yaşamsal hormon olan hormona insülin duyarlılığını artırabilir. Sabah kahvaltı için bir çay kaşığı, öğle veya akşam yemeği için bir çay kaşığı tüketebilirsiniz.  

2. Balık Yağı

Balık yağı yararları, iltihaplanmayı azaltmak ve diyabetle savaşmaktır. Diyabetli insanlar genellikle yüksek trigliserit ve düşük HDL seviyesine sahipken, balık yağından elde edilen omega-3 yağ asitleri, trigliseridlerin ve apoproteinlerin (diyabet belirteçleri) daha düşük seviyelere çıkmasına ve HDL'yi artırmasına yardımcı olabilir.

3. Alfa-Lipoik Asit

Daha sonra, ALA olarak bilinen alfa-lipoik asit birçok omega-3 gıdasında bulunur ve doğal olarak şeker hastalığını tedavi etmek için pankreasınızla birlikte çalışır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre, çalışmalar, ALA'nın kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olduğunu öne sürüyor. Serbest radikaller öldürme kabiliyeti, diyabetik periferik nöropati olan insanlara yardımcı olabilir ve araştırmacılar, Alpha-lipoik asitin insülin duyarlılığını geliştirmesine yardımcı olduğuna inanıyorlar.

4. Magnezyum

Bir magnezyum takviyesi, magnezyumun glikoz metabolizmasında rol oynadığından, tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olabilir. Bir İç Hastalıkları Dergisi çalışmasında, verilerin bir meta-analizinde günde 100 miligram magnezyumun bir artışla şeker hastalığı riskinin yüzde 15 oranında azaldığı tespit edildi.

5. Uçucu Yağlar

Tavsiye edilebilecek iki uçucu yağ tarçın ve kişniştir. Kişniş, kan şekeri düzeylerini dengelemek için karaciğerinizle çalışır ve tarçın yağı pankreasınızla çalışır. Yani karaciğeriniz ve pankreasınız, bu kan şekeri seviyelerini dengelemek için iki önemli organdır.

Birkaç damla kişniş ve bir çay kaşığı hindistancevizi yağı içeren birkaç damla tarçın yağı alın ve bunları ayaklarınızın altına sürtün.

6. Alt Stres Düzeyleri

Şeker hastalığınız varsa, stres seviyelerinizi düşük tutun. Eğer stres altına girerseniz, hormonlarınızı ve kortizolünüzü kesinlikle etkileyecektir ve bu da insülin seviyenizi etkileyecektir.

Stres bastırmak için gece detoks banyosu tarifleri kullanmanız öneririlir. Kişi isteğine göre kullanılabilecek yağlar ve lavanta yağı gibi Epsom tuzları gibi , uçucu yağlardan bazılarını kullanın. Duş esnasında kullanarak rahat uyku ve stresten uzak durabilirsiniz.

Ayrıca, çalışma günlerinizden önce bu uygulamaları yapmanız özellikle önerilir. kalkın ve 10 dakikalık bir yürüyüşle, derin nefes alarak, dinlenerek ve temiz hava eşliğinde yürüyüş yapın.

7. Egzersiz

Son olarak,  egzersiz de çok önemlidir. Ağırlık antrenmanı veya kardiyo da dahil olmak üzere herhangi bir egzersiz şekli doğal olarak şeker hastaları için önerilmektedir.

Benzer Yazılar