Diyet
Şifalı Gıdalarla Diyet 25.10.2016

Şifalı gıdalar diyeti sadece bir diyet değildir . Tam anlamıyla sağlığınıza kavuşmanız ve düzenli bir sağlık diyeti ile yaşamınızı sürdürmenizi sağlayacaktır. Kısa süreli olarak düşünmemeniz gereken bu diyeti hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Bu diyet; obezite, kalp hastalığı, otizm, sindirim bozukluğu, yorgunluk, depresyon, hormon dengesizliği, kanser gibi hastalıklara yardımcı olduğu yapılan çalışmalarda görülmüştür.

Şifalı Gıdalar Diyetinin Sağlığınız İçin 5 Hedefi Vardır:

İltihabı Azaltmak

Birçok hastalığa iltihap neden olmaktadır. İltihaplı hücreler arter duvarlarında hasar oluşturur. Yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol, artrit ve sindirim bozukluklarına neden olur. İltihabı azaltarak vücudun herhangi bir hastalıktan iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Vücudunuzu Alkalileştirmek

Vücudumuzun Ph ortalaması 7.36 olmalıdır. Bir soda 2.5 Ph a sahiptir ve dengeyi sağlamak için 30 bardak su içmeniz gerekmektedir. Ispanak gibi yeşil sebzeler vücudunuzu yenilemek için harika bir seçenek olarak kabul edilir. Enfeksiyonlar, osteoporoz ve kanser dahil tüm hastalıklar asidik ortamda gelişirler. Vücudunuzun alkalize düzeyini en iyi seviyede tutmak her zaman önemlidir.

Kan Şekerini Düşürmek

Diyabet hastalığı ve kilo almanın başlıca nedenlerinden biri insülin reseptörlerinin yakılmasıdır. Kan şekeri seviyesi azaltarak, insülin reseptörleri iyileştirebilir ve vücudunuz diyabet ve kilo kaybı için leptin insülini normal miktarlarda üretmeye başlayabilir.

Toksinleri Ortadan Kaldırmak

Toksisite toplumda salgın haline geldi ve hormonal dengesizlik ve otoimmün hastalıkların artması en önemli nedenidir. Diyet hormonları dengeleyerek kadın hastalıkları gibi sorunlar, kısırlık, hipotiroidi ve baş ağrısına yardımcı olur. Ayrıca fibromiyalji, kronik yorgunluk, alzheimer ve otizm gibi otoimmün hastalıkların iyileşmesinde yardımcı olur.

Optimum Besin

Bugünkü hastalıkların çoğu beslenme eksikliği nedeniyle ortaya çıkar. Bugün yediğimiz gıdaların çoğu işlenmiş ve tüm vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve enzimlerden arındırılmıştır. Bu diyetin yaşlanma sürecini yavaşlatır, zihinsel kapasitesini artırır ve enerji seviyeleri artar.

Şifalı Gıdalar Diyeti; Protein kaynağı meyve sebze formları ve sağlıklı yağlar ile düşük karbonhidrat ve eşit miktarda yemek yeme ile doğru şekilde uygulanır.

YAPILMASI GEREKENLER :

1-ZARARLI YAĞLARI HAYATINIZDAN ÇIKARTIN

Hidrojene yağlar trans yağlar, soya yağı, kanola yağı ve bitkisel yağlar kalp hastalığı, felç, diyabet, kanser, kronik yorgunluk ve nörotoksik sendromuna neden olur. Zararlı yağlar; hastalık boyunca kronik inflamasyona neden olur. Bu yağlar yerine yararlı yağlar kullanmanız; kanserden korunma, beyin gelişimi, kilo kaybı, hücresel iyileşme ve anti enflamatuar hormonu için gereklidir.

2-YEDİĞİNİZ ETLERİ DEĞİŞTİRİN

Kanser ve kalp hastalığına sağlıksız etlerin sebep olduğuna dair yüzlerce çalışma vardır. Hayvanların otladığı alandaki değişiklikler hayvanlarda çeşitli rahatsızlıklara sebep olur. Bu da nörolojik bozukluklara ve kronik hastalıklara neden olan toksit saldırısına yol açar. Ticari amaçla satılan Etlerin çoğunda bulunan bir durumdur.

3-RAFİNE ŞEKERLERİ VE TAHILLARI ÇIKARTIN

Beyaz pirinç, beyaz makarna, beyaz ekmek bunlara dahildir. Pizza, soslar, ekmek, çorbalar, kraker, meyve suları da dahil olmak üzere gizli kaynaklardan aldığımız şekerleri hayatımızdan çıkarmamız gerekmektedir. Rafine şeker diyabet tip 2 hastalığı, damar iltihabı, kalp hastalığı, kanser, erken yaşlanma ve dejeneratif hastalıklara yol açar. Şeker vitamin ve mineralleri önemsiz miktarda sunan ve değerli besin depolarının karşıtı bir besindir.

Benzer Yazılar