Sağlık
Bel Fıtığı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri 27.04.2017

Fıtık son derece acı verebilir ve hatta ölümcül bir durum olabilir ve tıbbı açıdan dikkat edilmesi gerekiyorsa fıtığa ; meyan kökü, aloe vera, karabiber tozu, ayran ve kastorin tohumu yağı dahil olmak üzere bazı doğal ilaçlar vardır, Kilo verme, diyet değişiklikleri ve egzersiz yöntemleri gibi yaşam tarzı değişiklikleride buna dahildir.

İnsanlar bir şeyi kaldırmak, bir kas çekmek veya vücutlarında bir çimdik hissetmek için zorlarlarsa genellikle fıtığa sahip olduklarını düşünebilirler genel belirtiler diyebiliriz. Ancak gerçekte fıtık oldukça ciddidir ve basit düşünülmelidir. Fıtık, yağ dokusunun bir parçası veya bir organ normal olarak vücutta bulunan boşluğun duvarını kırar. Bu çoğunlukla hiatus, umbilical ve insisional dahil çeşitli çeşitleri olan karında ve kasığında görülür. Fıtık femoral veya inguinal olabilir, birincisi inguinal kanalda, sonuncusu da femoral kanalda görülür. Femoral fıtıklar kadınlarda özellikle tehlikeli olabilir ve genellikle düzeltilmesi gereken bir prosedür gerektirir. Fıtık, ağırlık kaldırmada aşırı durgunluk veya aşırı duruştan zayıf duruşa ve karın için keskin etkilere kadar birçok şeyden kaynaklanabilir.

Fıtığın semptomları hafif iltihaptan aşırı ağrıya ve ölümcül komplikasyonlara kadar değişebilir; Aslında, her yıl 30.000'den fazla kişi, uygunsuz muamele edilen veya göz ardı edilen fıtık sebeplerinden ölüyor. Kan akışı, bazı fıtıklar sırasında vücudun veya organın belirli bölümlerine boğulduğunda, kanama ve organın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Fıtık kısmen genetiktir, bu nedenle aileniz yatkınlığa sahipse, bu yaygın nedenlerin farkında olmalısınız.  Obezite, hamilelikte kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi fıtık gelişmesini kolaylaştıracak bazı katkıda bulunan faktörler de vardır. Bir fıtıktan şüphelenildiğinde tıbbi yardım önemle önerilirken, fıtıkları tedavi etmek için popülerlik kazanmış bazı ev ilaçlarının yanı sıra, riskinizi azaltabilecek belirli yaşam tarzı değişiklikleri de vardır.

Fıtık Tedavisi İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Kastor Tohum Yağı: Geçmiş boyunca, kastor yağı, mideleri ince bir astarla kaplayarak iltihaplanmayı önleyerek ve uygun sindirimi teşvik ederek geniş bir yelpazede mide sağlığı endişeleri için kullanılmıştır. Bir fıtığın ağrılı semptomlarını gidermek kullanılabilir.

Aloe Vera: Doğal bir anti-inflamatuar bileşikler ve yatıştırıcı ajan olarak, aloe vera fıtık ağrısıyla mücadele eden insanlar için önerilir. Aloe vera, her sabah veya her yemekten önce meyve suyu şeklinde tüketilebilir. Fıtığın gelişimini engeller.

Buz Paketi: Fıtığa yakalanırsanız, çoğunlukla karında veya kasığında iltihap, kızarıklık ve ağrı olabilir. En rahat çare olamazken, etkilenen bölgeye doğrudan bir buz paketinin uygulanması büzülmeye neden olabilir ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir, sıklıkla fıtığa bağlı ağrı ve şişkinliği hafifletir.

Zencefil Kökü: Karın ağrısı ve yatıştırıcı inflamatuar koşulların azaltılması söz konusu olduğunda zencefil kökü kadar etkili pek az şey vardır. Bu çözeltiyi konsantre zencefilli su ile sıvı halde tüketebilir veya mideye sağlıklı bir destek vermek için çiğ zencefil yiyebilir ve bu durumun ağrısı ve rahatsızlığını azaltabilirsiniz. Bir fıtık durumunda ortaya çıkabilecek mide suları oluşumundan mide ve özofagusu spesifik olarak koruyabilir.

Meyan Kökü: Bir fıtık mide astarına ve özofagusa zarar verebilir, ancak meyan kökü uzun zamandır vücudun bu kısımları için iyileştirici bir uyarıcı olarak bilinir. Meyan kökü çayı, analjezik özelliklerinden dolayı zarar gören dokuların yeniden büyümesini hızlandırabilir ve ağrı ve iltihabı rahatlatabilir.

Kilo Kaybı: Obezite fıtık  için önemli bir risk faktörüdür ve bu acı koşullardan birini geliştirdikten sonra iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Kilo verirseniz, vücudun fiziksel gerginliği azalır, duruşunuz düzelir ve semptomlar doğal olarak kaybolur. Daha küçük yemekler de yemeniz gerekir; çünkü bu, mideye ve sfinkterin üzerine daha az baskı uygulayacaktır.

Diyetinizi Değiştirin: Fıtıkları önlemek veya tedavi etmek isterseniz belirli gıdalardan kesinlikle kaçınılmalıdır. Bir fıtık için yüksek risk altındaysanız veya zaten sahipseniz, Ağır gıdalar, asitli gıdalar ve sindirimi zor olan gıdalar önlenmelidir. Bu gıdalar midenin astarını daha da kızartabilir ve fıtıkları takiben iyileşme sürecini zorlaştırabilir.

Karabiber Tozu: Karabiber tozu,  yiyeceklerin lezzetlenmesinde çok  yararlıdır. Yatıştırıcı mide sorunları ve bağırsak iltihaplarının azalması ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca, asit reflüsünü bastırmaya yardımcı olabilir ve organ duvarı boyunca itmeye başladığında uzlaşmış olabilecek vücut boşluğundaki kısımlarda iyileşmeyi uyarabilir.

Stresden Kurtulun: Fıtığın oluşumunun arkasındaki ana faktör stres ve kaygıdır. Vücuttaki aşırı stres hormonu vücudun organ sistemlerini zayıflatabilir ve bir bütün olarak metabolizma üzerinde daha fazla baskı yaratabilir. Mide sorunları ve asit reflü, fıtık için riski artırır veya stresten etkilenebilir. Büyük stres azaltma faaliyetleri, meditasyon, yoga, akupunktur ve masajın yanı sıra uçucu yağların ve aromaterapi kullanımını içerir.

Egzersiz Yapmayın: Fıtık temel nedenlerinden biri ağırlığı kaldırırken ağır egzersiz veya aşırı itme olduğundan, geçmişte fıtık yaşamışsanız veya ağır egzersizle sık sık uğraşıyorsanız, bundan uzak durun ve toparlanma esnasında daha kolay egzersizler yapın.

Sebze Suyu: Fıtık için en basit ve etkili ilaçlardan biri, özellikle havuç, ıspanak, soğan, brokoli ve lahana yapımı bir bardak sebze suyudur. Birçok sebzenin yoğun besleyici maddeleri ve anti-inflamatuar yapısı, fıtıkların yanması ve ağrılı semptomlarını hafifletebilir ve karın boşluğundaki iyileşme sürecini hızlandırabilir. Sebze suyuna biraz tuz ilave etmek, etkilerini artırmak için mükemmel bir yoldur.

Benzer Yazılar