Diş çürükleri hakkında ortak bir inanç var ; bir kez diş çürümesi yaşarsanız, o boşluk tersine çevrilemez. Ardından oral sağlıklı yaşama yönelik tek çözüm, dişinizin bir kısmının delinip sentetik bir madde ile doldurulmasıdır. Bununla birlikte, boşlukları doğal olarak iyileştirmenin yolları olduğu kanıtlanmıştır.
British Medical Journal'da yayınlanan bir araştırmaya göre, diş çürüğü boşlukları potansiyel olarak diyetle tersine çevrilebilir.
Diş çürüğü boşluğuna sahip 62 çocuk üzerinde bir çalışma yapıldı ve üç farklı diyet grubuna ayrıldı. Grup 1, standart bir diyet ve yulaf ezmesi (fitik asit bakımından zengin) diyet tüketti . Grup 2, normal bir diyet tüketmiş ve D vitamini ile takviye edilmiştir. Grup 3, tahıl içermeyen bir diyet yemiş ve vitamin D almıştır.
Sonuçlar, tahıl ve fitik asit açısından yüksek bir diyet geçiren Grup 1'in diş boşluklarında artış olduğunu tespit etmiştir. Grup 2'de çukurluklarda düzelme vardı ve daha az formdaydı. Sebze, meyve, et, süt gibi besleyici zengin yiyeceklerle tahıl içermeyen bir diyeti takip eden ve D vitamini alan grup 3 en büyük gelişmeleri gördü neredeyse tüm diş boşlukları iyileşti.
Bu çalışma, birçok doktor ve dişçinin desteğiyle birlikte, diş boşluklarına neden olan ve boşlukları doğal olarak tersine çevirmeyle ilgili yanlış bilgilendirildiğimizi kanıtlıyor.
"Cure Diş Çürüğü" kitabını yazan dişhekimi Ramiel Nagel, hastalarının çoğunun diş çürümelerini "tersine çevirmesine" yardımcı oldu ve tehlikeli amalgam dolgularını koymamayı tercih etti. O boşlukları besleyici zengin gıdalar ile önleyebilirsiniz.
Bu yazıda, diş çürümesinin nedenleri ve nasıl engelleneceği ve birçok durumda tersine çevrileceği üzerinde duracağız.
Diş Çürüğünün Nedenleri
Diyet ile oral sağlık arasındaki bağlantıyı anlamak için, şimdiye kadar yaşayan en saygın diş hekimlerinden Weston A. Price ile başlamalıyız.
West A. Price, 1900'lü yılların başında yaşadı ve National Dental Association'ın (1914-1923) başkanlığını ve Amerikan Diş Hekimliği Birliği'nin (ADA) öncülüğünü yaptı.
Weston Price, diş çürümesine neden olan şeyleri keşfetmek için dünyayı dolaştı. Dr. Price, modern gıdaları ve diş boşluklarının diyetler ile arasında ortak bir bağ buldu. Birçok yerli tecrit kabilesinin mükemmel dişleri ve az diş çürümesine tanık olduğunu belirtti. Fakat bir kez Batı diyetine maruz kaldıklarında, diş çürümesi, kemik kaybı ve kronik hastalıklar yaşadılar.
Amerikan Diş Hekimliği Birliğine Göre ;
"Diş çürüğü, süt, mısır, kuru üzüm, kek veya şeker gibi karbonhidrat (şeker ve nişasta) içeren gıdalar sıklıkla dişlerde kaldığında ortaya çıkar. Ağızda yaşayan bakteriler, bu gıdalardan etkilenerek sonuçta asit üretirler. Bir süre bu asitler diş minesini yok ederek diş çürümesine neden olur. "
Dr. Edward Mellanby, Dr. Weston Price ve Ramiel Nagel'in görüşlerine göre, diş çürüğüne katkıda bulunan dört ana şey var:
-
Diyette mineral eksikliği (kalsiyum eksikliği, magnezyum eksikliği ve fosfor eksikliği)
-
Yağda eriyen vitaminlerin eksikliği (A, D, E ve K, özellikle de vitamin D eksikliği)
-
Fitik asit bakımından zengin besinlerin fazla tüketimi
-
Çok fazla işlenmiş şeker tüketimi
Diş çürümesine neden olan dört yönü ve bunların diyetle nasıl ele alınabileceğini ve oyukların doğal olarak tersine çevrilmesi yollarını anlatalım.
Diş Çürüklerini Doğal Olarak İyileştirme
Kandırılmayın, günlük fırçalama ve diş ipi vermeye ek olarak, boşlukları doğal olarak tersine çevirebilmenizin ve flüorürü kullanmadan ağız sağlığınızı en üst düzeye çıkarmanın birkaç yolu vardır. İşte flüorürden kaçınırken, doğal olarak göz önüne almanız gereken boşlukları tersine çevirmenin birkaç yolu:
1. Şekeri Hayatınızdan Çıkarın
Muhtemelen en kötüsü, sağlıklı, boşluk olmayan dişleri arzulayan herkes için hepsinden önemlisi, şeker gibi önlenmelidir. Şeker bağımlılığı durumundan kurtulmalısınız. Şeker diş sıvılarının sağlıklı akışını engelleyen oral bakterileri beslemekle kalmaz, aynı zamanda oldukça asidiktir ve diş çürümesine neden olan dişlerin yapısal içeriğini kelimenin tam anlamıyla kireç özütmesini veya mineralden arındırmasını sağlar.
Bu, sodadan, şekerden ve şekerle pişmiş mallardan uzak durmak anlamına gelir. Ayrıca, çiğ bal ve akçaağaç şurubu kullanın ve az miktarda şeker ihtiyacı oluşumuna katkıda bulunabileceğinden az miktarda meyve suları içmeniz önerilebilir. Yapay tatlandırıcılara sağlık riskleri nedeniyle kullanmamanızı öneriririz. Sonuç olarak yapay tatlandırıcılar kullanabilir , çiğ bal kullanabilirsiniz.
2. Fitik Asiti Hayatınızdan Çıkarın
Fitik asit (fitat), diyetlerimizde ciddi sağlık problemlerine neden olabilecek tahıllar, fındık, tohumlar ve fasulyelerde bulunan bir mineral blokeri ve enzim inhibitörüdür. Fitik asidin bugün bir konu haline gelmesinin başlıca nedeni, fitik asidi öldüren filizlenme veya maya fermantasyonu gibi eski yiyecek hazırlama tekniklerini bırakmamızdan kaynaklanıyor.
The Lancet'te yayınlanan araştırmaya göre, fitik asitte yüksek bir diyet mineral eksikliği oluşturuyor ve osteoporoza neden oluyor. Fasulye ve fasulye içerisindeki fosforun yaklaşık yüzde 80'i fitik aside bağlıdır, bu yüzden tamamen absorbe edilemez. İnsanlarda fosfor bulaşmasının engellenmesine ilaveten, bu moleküller kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi ağız sağlığı için gerekli olan mineralleri de bağlar. Böylece uygun kullanım için onları kullanamazlar. Fitik asitte yüksek gıdalar tüketmek, magnezyum emilimini yüzde 60 ve çinkoyu yüzde 20 azaltmaktadır.
Fitik asit, yiyeceklerinizdeki mineralleri emmekle kalmaz aynı zamanda vücudunuzdan, kemiklerinizden ve dişlerinizden de mineralleri sızdırır.
Ardından, fitik asitin güçlü beslenme önleyici etkilerinin, sindirim bozukluklarına, iştahsızlık, besleyici eksikliklere ve diş çürümesine neden olduğu bilinmektedir. İyi bir kural olan tahıl tüketiminizi sınırlamak ve fermente edilmemiş soya ürünlerinden tamamen uzak durmaktır.
Fitik asit, modern yüksek fosfatlı gübrelerle yetiştirilen gıdalarda doğal kompostta yetiştirilen gıdalardan daha yüksek olduğu için yalnızca organik ve GDO içermeyen gıdaları yemeye çalışın. Sağlığınızı iyileştirmeyi ve boşlukları doğal olarak tersine çevirmeyi amaçlıyorsanız, fitik asit açısından tahıl, fasülye, fıstık ve soya benzeri yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bununla birlikte, tahıl ya da fındık ıslatıp filizlenip maya fermantasyonu yaparsanız, fitik asit oranını yüzde 50'den yüzde 100'e düşürebilirsiniz.
3. Süt ve Besleyici Zengin Gıdaları Tüketin
Süt, sağlıklı bir diş sıvı akışına katkıda bulunan ve kuvvetli dişlerin korunmasına ve ağız sağlığını geliştirmesine yardımcı olan vitaminler ve mineraller ile doludur. Böylece, boşluk içermeyen dişler elde etmek için harika bir yoldur. Kalsiyum, K2 vitamini, vitamin D3, magnezyum, fosfor ve yağda çözünen vitaminler ile yüklü olarak, süt ürünlerini en az haftalık olarak tüketmeniz iyi bir fikirdir. Keçi sütü kefirini, çiğ peynirleri ve organik otlarla beslenmiş tereyağı harika seçenekler olarak öneririm.
Diş çürümesinden kurtulmak istiyorsanız , yağda çözünen vitamin alımını ve mineral alımını artırmanız gerektiğini unutmayın. Takip etmek için ideal bir diyet oluşturmak istiyorsanız , şuna benzeyecektir:
-
Kemik suyu, et, balık ve yumurta gibi hayvansal gıdalardan zengin.
-
Çiğ ve pişmiş sebzeler, özellikle yeşil yapraklı sebzeler.
-
Kefir, peynir ve tereyağı ya da süt.
-
Günün erken saatlerinde meyve, günde bir parça.
-
D vitamini - bol miktarda güneş ışığı almalı
-
Hindistan cevizi yağı, avokado, zeytin ve balık ya da fermente morina karaciğeri yağı gibi sağlıklı yağlardan yüksek gıdalar.
-
Fermente taneler yalnızca gerçek maya ekmeği gibi , Ham un ve ekmek satın alabilirsiniz.
-
Filizlenen fıstık, tohum ve fasulye.
-
Son olarak, işlenmiş gıdalar, paketlenmiş gıdalar veya fast fooddan uzak durun.
4. Mineralize Diş Macunu Kullanın
Her şeyden önce, bunun pahalı olabileceğini biliyoruz, fakat almanız için küçük bir servet ödemek zorunda kalacağınız birkaç florür içermeyen diş macunu markası var. İkincisi, Eğer tasarruf etmek kendiniz diş macununuzu yapmak istiyorsanız ve ayrıca dişlerinizi çok güçlü bir şekilde yeniden mineralize etmek istiyorsanız, kendi Ev yapımı Diş macununuzu yapmayı deneyin:
-
4 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
-
2 çorba kaşığı kabartma tozu (alüminyum içermez)
-
1 çorba kaşığı ksilitol veya 1/8 çay kaşığı tatlandırıcı
-
20 damla nane veya karanfil esansiyel yağı
-
20 damla iz mineralsi veya (kalsiyum / magnezyum tozu)
5. Yağ Çekme Deneyin
Ayurveda tıbbı yüzyıllarca kullanılmış olan yağ çekme, son birkaç yıldır ABD'de popülerlik kazanmış harika bir oral detoksifikasyon prosedürüdür. Basitçe ağızda bir çorba kaşığı yağ dökerek 20 dakika boyunca yapılan bu basit oral detoksifikasyon prosedürü, diş eti iltihabından baş ağrılarına kadar, diyabet gibi sistemik hastalıklara kadar her şeyi tedavi etmeye çaredir.
Eğer 20 dakika yapamazsan, üç beş dakika bile yeterlidir. Maksimum antiseptik ve antifungal güç için hindistancevizi yağı veya MCT yağı ve bir damla veya iki karanfil ve / veya çay ağacı uçucu yağ kullanman önerilir. İşte bazı ipuçları:
-
Yağ çekmenin en iyi yolu (çoğu diğer detoksifikasyon prosedürleri gibi) uyandığınızda yapabileceğiniz sabah ilk şeydir.
-
20 dakikalık zaman çerçevesinin sizi caydırmasına izin vermeyin. Bunu, normal sabah rutininiz sırasında yaparsanız (yani, duş yaparken, kıyafetlerinizi giydiğinizde ve gün için hazırlandığınızda) 20 dakika geçtiğini fark etmeyeceksiniz.
-
Hemen sonra ağzınızı ılık suyla yıkayın. Antimikrobiyal özellikler eklemek için tuzlu su kullanın.
-
Çıkardığınız yağ / tükürük karışımı süt beyazı veya sarıysa şok olmayın.
-
Son olarak, dişlerinizi normal şekilde fırçalayın.
Not: Bu, nispeten rahatlatıcı bir süreç olmalıdır, bu nedenle, bütün süre boyunca ağzınızı yağ ile şiddetle çalkalamaya mecbur hissetmeyin, aksi halde ağrılı çene kaslarına zorlamanız gerekir. Yağı sızdırmadan herhangi bir yutmadan ağzınızda ve dişlerinizde hafifçe hareket ettirin.